Over ons

OOG VOOR MENS & PAARD

VOOR EEN OPTIMALE SAMENWERKING

ONS VERHAAL

Oog voor mens en paard

 

Al enige jaren ben ik, Anita van der Velde, werkzaam als coach met als specialisatie basisvertrouwen, angsten en trauma’s. Sinds 2017 heb ik deze expertise ook uitgebreid richting de paarden. In alles is mijn werkwijze No Nonsense en nuchter, wat ik ook doe. Uiteindelijk gaat het om het hebben van verbinding en empathisch vermogen. Dat zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben en zeker tot mijn kracht behoren in alles wat ik doe.

 

De thema’s die ik terug zie bij mijn klanten zijn mij ook niet vreemd: ‘Ben ik wel goed genoeg’, ‘wie ben ik dan wel’, ‘ik word niet gezien/gehoord zoals ik ben’, ‘mensen vinden wat van me’, ‘mensen verwachten wat van me’. Ook mijn levenservaring speelt een belangrijke rol bij wie ik ben en wat ik doe. En inmiddels durf ik te zeggen waar ik voor sta en mijzelf te laten zien en horen!

 

Jezelf mogen, kunnen en durven zijn

En ik merk dat ik het belangrijk vind dat er ruimte is om zonder oordeel gewoon jezelf te mogen zijn. En dat er mensen zijn die je gewoon zien en horen zonder oordeel. Want iedereen, zowel mens als paard, heeft zijn eigen geschiedenis. En hierin heb je vaak niet zoveel keuze gehad. En op basis van jouw geschiedenis en hetgeen je weet (en voelt) maak je nu je keuzes.

 

Wat is goed of fout?

En daarover had ik vorige week een gesprek met mijn dochter. Ze studeert inmiddels Psychology op de universiteit in Groningen. Waar hadden we het over: ‘Wat is nu eigenlijk goed of fout, en wie bepaalt dat dan?’ Weet jij het antwoord? Wij niet in ieder geval. En zo is dus iedereen uniek, is de een niet beter dan de ander, is de waarheid van de één niet altijd de waarheid van de ander.

 

Mijn uitgangspunt is dan ook dat iedereen een juiste intentie heeft. En iedereen heeft dus zijn eigen verhaal of geschiedenis. Als je bereid bent om oprecht te luisteren en te ‘begrijpen’ dan ontstaat er ruimte. Wellicht ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kansen, in de manier van kijken naar en omgaan met een paard.

 

Oog, en oor, voor mens en paard

Laten we vooral zonder oordeel naar elkaar gaan luisteren. Laten we onze krachten bundelen en elkaar versterken. Niemand kan en hoeft alles te weten, laten we ieder zijn podium gunnen om zichzelf te kunnen laten zien. En laten we met zijn allen proberen om het welzijn van en de samenwerking met paarden te vergroten. Deze wens heeft geleid tot Oog voor mens en paard.

 

Met Oog voor mens en paard wil ik een platform bieden voor gelijkgestemde paardenprofessionals in Noord Nederland. Met dit platform wil ik de doelgroep bedienen die de zorg voor een paard heeft, van zijn paard houd en geniet en  gewoon het beste wil voor zijn paard. Denk aan het organiseren en/of het aanbieden van trainingen, workshops, lezingen, begeleiding en behandeling. Zowel met als zonder eigen paard.

 

De missie van oog voor mens en paard

Zowel mens als paard zijn goed zoals ze zijn en worden echt gezien en gehoord. We willen in de samenwerking tussen beide het maximale halen uit de mogelijkheden die het paard biedt en die de ruiter heeft. Zowel fysiek als psychisch. Laagdrempelig, betaalbaar en bereikbaar.

 

WIE ZIJN WIJ

Anita van der Velde

No Nonsense CoachONZE MISSIE

 

Zowel mens als paard zijn goed zoals ze zijn en worden echt gezien en gehoord. We willen in de samenwerking tussen beide het maximale halen uit de mogelijkheden die het paard biedt en die de ruiter heeft. Zowel fysiek als psychisch. Laagdrempelig, betaalbaar en bereikbaar.

CONTACT

 

Email: info@oogvoormensenpaard.nl

Anita van der Velde

Telefoon: 06-21928764

Adres:      Kloosterweg 20, Hartwerd

 

© Copyright No Nonsense Coach. All Rights Reserved.